El teu Estudi de Ioga a Badalona

KIRTAN

कीर्तन 

Experiència KIRTAN

Per silenciar la ment i
elevar la consciencia

Kirtan, que en sànscrit vol dir ‘narrar, explicar, recitar, descriure, repetir’, és una pràctica espiritual mil·lenària originària de la Índia, on s’uneixen un grup de persones per meditar a través de la música i el cant. És un tipus específic de Bhajan, que és el nom que rep en sànscrit una cançó devocional a l’Hinduisme. Al Kirtan s’uneixen també el Bhakti Ioga (la devoció) i el Mantra Ioga (el so).

Kirtan utilitza la repetició, i el ritme arriba a un punt en què s’uneixen alhora les veus de tots els presents, convertint-lo en un cant col·lectiu en què es canten Mantres (que en sànscrit es podrien definir com un instrument d’alliberament de la ment) i cants devocionals, generant una sola energia de grup que eleva i calma la ment. Normalment aquests Mantres fan referencia a deietats hindús com ara Kali, Rama, Shiva, Durga, Krishna i Lakshmi, i són realment melodies i lletres precioses, què transmeten una saviesa profunda en la seva vibració quan són cantades i recitades.

En la tradició hindú, la funció primordial dels Mantres és alliberar la ment del condicionament material i elevar la consciència a un pla superior o espiritual. Els Kirtans van ser escrits en sànscrit, antiga llengua Índia i es diu que quan les paraules són cantades, es produeix una vibració de gran abast al cos que actua directament sobre la ment i l’esperit d’una persona.

Així doncs, el Kirtan és, de fet, una tècnica de meditació meravellosa, una ruta accesible i directe que ens portarà mitjançant el cant, la música i el Ioga, a un estat de consciència ideal.

Ens acompanyarà amb la seva música i veu
Romina Tidoni @rominatidoni

• Divendres 1/3 de 19:45h a 21h a Uravioga 1
• Preu: 12€ / Alumnes de Uravioga 10€

Per reservar pots escriure un mail a 
namaste@uraviogabadalona.com o
whatsapp al 609 76 37 24