El teu Estudi de Ioga a Badalona

108 Salutacions al Sol

Les 108 Salutacions al Sol, Suryanamaskar (Surya=Sol, Namaskar=Salutació), és un ritual realitzat per practicants de Ioga amb diferents propòsits, com per exemple celebrar el canvi d’estacions (equinoccis, solsticis), renovar les energies, afrontar l’inici o final d’un cicle, o simplement tot un repte físic i mental.

La Salutació al Sol està considerada com un exercici fonamenal en la pràctica de Ioga i dels més complets. Consisteix en una seqüència de 12 moviments que reprodueixen 12 Asanas/postures de forma dinàmica i consecutiva, coordinant cada moviment amb la respiració. Normalment es fa servir a l’inici de la classe com a calentament del cos i com a exercici de concentració inicial de la ment, però en el cas dels “108” representa ja una pràctica sola en sí mateixa.

D’entrada moviment i respiració es sincronitzen i el que sembla una proesa acaba convertint-se en una meditació dinàmica, on tindràs sensacions i pensaments de tot tipus. La primera fase és de calentament on esdevindrà un ritual agradable i fluït de realitzar; la següent fase entra en joc la ment, el conflicte si ets capaç de seguir amb la pràctica; i la tercera fase ja esdevé un moviment fluït molt motivador, on l’energia col.lectiva del grup s’uneix per arribar amb forces fins el final.

S’utilitza un Mantra de música durant la pràctica que facilita la concentració. La professora guiarà les primeres Salutacions però després cada practicant continuarà amb la seva pròpia pràctica, seguint el seu ritme i fent les pauses i descans que consideri oportuns. Les pauses es fan normalment en la “Postura del Nen, Balasana”.

El número “108” està considerat per l’Hinduisme i el Budisme, i també per altres cultures Zen, com un número sagrat i místic carregat de simbolismes. Hi ha moltes teories al respecte, però podriem destacar:
  • El diàmetre del sol és 108 vegades el diàmetre de la terra
  • La distància entre la terra i la lluna és 108 vegades el diàmetre de la lluna
  • També hi ha 54 lletres en l’alfabet sànscrit, cada lletra té un masculí i un femení (Shiva i Shakti), 54 x 2 sumen 108.
  • També es diu que hi ha 108 linies/canals d’energia en el cos humà

 

108 es considera doncs el número sagrat del Ioga i és també, exactament, la qüantitat de comptes que hi ha en un “Japa Mala”, rosari que s’utilitza en varies tradicions orientals per a la repetició de Mantras com a tècnica per treballar la concentració i la meditació.

Així doncs, us proposem la pràctica de “108 Salutacions al Sol” a la platgeta de Badalona per carregar-nos de bon matí de l’energia solar, del so del mar i de la Gayatri Mantra de fons.

Farem una meditació en moviment, per activar i treballar tot el cos, arribar a la serenor i concentració de la ment i estimular tota l’energia. Tot un repte per experimentar!

El diumenge 21 de Juny, coincidint amb el Solstici d’Estiu i per celebrar el Dia Internacional del Ioga, t’esperem a les 6.45h del matí a la platja davant de la Creu Roja per començar a les 7h en punt.

Farem primer una breu meditació que la guiarà l’Anna Barrera i després els 108 els guiarà la Rubia Piancastelli, ambdues colaboradores i professores del centre.

La pràctica durarà una hora i l’aportació és de 10€ per persona.

Per reservar pots escriure un mail a 
namaste@uraviogabadalona.com o
whatsapp al 609 763 724

Ens veiem el dia 21 per disfrutar del ritual dels 108!!!