El teu Estudi de Ioga a Badalona

Sessió de Ioga Nidra + Vision Board

amb Gemma Giró

IOGA NIDRA
Somni conscient

En època de transició d’un any a l’altre, és habitual fer reflexions sobre el nou cicle que ens espera, formular una intenció, fer plans i plantejar-nos canvis.

El Ioga Nidra ens ajuda a abordar de forma coherent i enfocada els projectes que estem planejant i que volem dur a terme.

Nidra significa “dormir, son” i Ioga Nidra significa “son conscient”. El Ioga Nidra és una pràctica de Ioga que ens porta a un estat de relaxació profunda i conscient, a través de moure l’atenció i la consciència del món extern a l’intern, mitjançant tècniques de relaxació i meditació guiades

Nidra és assolir un estat de relaxació conscient, (el qual aconseguim quan la consiència es separa dels estímuls externs), on la ment i el cos aminoren el ritme i les pulsacions, entrant en un estat de calma i relax molt profund. En aquest estat la ment i la consciència romanen entre la vigilia i el son, entre el subconscient i l’inconscient.

Dues personalitats tan conegudes per la seva imaginació i creativitat com Thomas Alva Edison i Salvador Dalí tenien una cosa en comú: tots dos estaven convençuts que la capacitat d’inventar, crear i pensar d’una manera diferent es disparaven en un estadi intermig entre la vigília i el son. Recenment, un estudi publicat a ‘Science Advances’ confirma aquesta teoria, en una prova que ha aconseguit que els participants resolguessin un problema matemàtic complex en aquest estat de “trànsit”.

Edison feia servir una bola d’acer i Dalí, una cullera. Tots dos aguantaven aquests objectes a la mà i així, quan s’adormien i els queien de la mà, el soroll que feien els tornava a desvetllar abans no caiguessin en un son massa profund.

En aquest estat intermig, anomenat hipnagògia o estadi hipnagògic (aquesta primera fase quan ens acabem d’adormir), incrementa la capacitat per pensar d’una manera diferent, obrint portes que ens poden dur tant a la creativitat com a la inventiva i a estats de consciènicia alterats que podem explorar si estem conscients i desperts

A través d’una relaxació guiada per la Gemma Giró practicarem Ioga Nidra de 10h a 10:45h i després per portar-nos aquesta experiència a casa i per la resta de l’any, oferirem 45 minuts més (opcionals i gratuïts) per crear el teu Vision Board o tauler de la visió, on plasmarem amb dibuixos, símbols o paraules, en paper, les impressions i els conceptes que han aparegut a la visualització de la sessió de Ioga Nidra. El Vision Board es col·loca a casa on el vegis sovint per mantenir el focus en aquells objectius que t’has proposat i que vols aconseguir.

La Taller es durà a terme el proper:
diumenge 15/01 de setembre
de 10h a 10:45h Ioga Nidra
de 10:45 a 11:15 Visión Board

El preu és de 15€, per alumnes d’Uravioga 10€.

Per més informació pots escriure un mail a
cristina.uravioga@gmail.com o whatsapp al 609 76 37 24